Ciska Peters - nederlandstalige website Ciska Peters - english website

Euro/dollarkoers maakt het prettig toeven in de USA
Geplaatst door Pim ter Linde op 4 Mei 2008 om 22:37
Om de desastreuze gevolgen van de Amerikaanse reuzenontbijten een beetje voor te blijven hadden we 2 mountainbikes gehuurd om ons in Miami te verplaatsen. En om nog een beetje meer in beweging te blijven hadden we ook nog onze Nordic Walk stokken meegenomen. Dat is nog niet zo bekend in de USA. Een stomverbaasde Amerikaan op het strand van South Beach: “You need snow for that!”.

Zoals gezegd het is er prettig toeven op dit moment met een €/$ koers van rond de 1.60. In de gigantiese Apple-shop op Lincoln Road lijkt het wel of ze het voor niets weggeven. De prachtige dunne Macbook Air en de iPod Touch vliegen er als warme broodjes over de toonbank, behalve de door ons beoogde iPhone die de hele week niet leverbaar was.

Dan moet je een beetje gaan troost-eten. En waar kun je dat beter doen dan in Joe’s Stone Crab Restaurant op Washington Avenue. Volgens alle gidsen de lekkerste stonecrabs van heel Florida. Er zijn maar 2 probleempjes: Het is er hartstikke duur en je kunt er niet reserveren.
Het eerste probleem is met de prettige dollarkoers redelijk opgelost maar een gebruikelijke wachttijd van 3 uur sprak ons wat minder aan. Onze favoriete gids “The Unoffical Guide of South Florida” bracht de oplossing: probeer de lunch of anders het begin van de dinertijd om 17.00 uur. Dat hebben we gedaan, op de fiets, die zonder een spier te vertrekken netjes werden weggezet door de valetparking boys. Het was er al stampvol met wachtenden maar we konden nog net met de 1e shift mee. De “TerLinde-Party” for table 56. Je weet niet wat je ziet. Het restaurant heeft 453 plaatsen maar verdeeld over verschillende ruimtes zodat het absoluut geen massale indruk maakt. De koude stone crabs van Joe: warm aanbevolen. Evenals de Key Lime pie. Ook vast de beste van heel Florida.

Terug naar vorige pagina

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties aanwezig.

Blijf op de hoogte met RSS!
Klik op onderstaande button om dit blog toe te voegen aan uw RSS reader

Wilt u een reactie plaatsen?
Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

Naam (verplicht)
E-mail (verplicht, wordt niet getoond)
Reactie