Ciska Peters - nederlandstalige website Ciska Peters - english website

Warm aanbevolen: Ontbijt in Hotel El Fuerte****
Geplaatst door Pim ter Linde op 10 April 2008 om 09:52
Wij hadden voor onze bank een officeel document nodig dat je in Spanje moet hebben om aan te kunnen tonen als 'extranjeros' ingeschreven te staan. Het begint heel modern, want je kunt het aanvraagformulier via internet downloaden(!). Maar daarna kom je terecht in het Spanje van de vorige eeuw. Vorige eeuw? Vóór de eerste wereldoorlog! Je moet je melden met je internet aanvraagformulier bij de Commissaris van Politie in Marbella. Je moet er vroeg zijn want om 08.30 uur worden de volgnummers uitgereikt. Tot onze grote verbazing stond er een rij bij het politiebureau van 60 meter. Je moet er 2x heen. De 1e keer om het aanvraagformulier in te leveren en na 10 dagen opnieuw om het officiële formulier op te halen.

De 1e keer waren we er om 08.15 uur, kregen nummertje 30 en waren om 13.00 uur aan de beurt. Dus wij dachten toen we er voor de 2e keer heen moesten, laten we een kwartiertje eerder gaan. We werden beloond met nummertje 87. Dus concludeerden we logischerwijs dat we ruim de tijd hadden om even wat anders te gaan doen. Een ontbijt in het in de buurt gelegen Hotel El Fuerte leek ons wel wat.

De restaurantmanager leidde ons naar een perfecte tafel met zeezicht. Het buffet was overvloedig. We hadden alle tijd en die namen we er ook voor. Heerlijk! Het viel ons op dat er geen enkele manier van registratie bestond, niet bij de ingang en ook de ober informeerde alleen of alles goed met ons ging. Bij het verlaten van het restaurant wenste de restaurantmanager ons een prettige verdere dag in Marbella. Bij de uitgang stond ook nog een hostess met een service enquête. Of we zo vriendelijk wilden zijn die in te vullen. We konden niet anders dan complimenteus zijn. Met name de prijs/kwaliteit verhouding van het ontbijt hebben we het maximale aantal punten toegekend.

Terug bij het politiebureau was ons nummertje 87 verlopen. Maar onze “ikke niet begrijpen-blik” (Hallo Beatriz) redde ons en we mochten door. Het formulier kostte € 6.70 en dat wilden we met genoegen betalen. Dat was ook de bedoeling, maar dat moest bij een bank 1200 meter verderop. Terug van de bank - het was een leuke wandeling - bleek ons formulier weg. “Maar u had het net nog”. “Ja, maar nu is het weg". De blikken van de wachtenden achter ons begonnen te prikken. Na een half uur zoeken besloot de Chef een nieuw formulier te vervaardigen. Maar dat moest dan nog wel door de Commissaris getekend worden. Bent u er nog? Nou, wij ook en nòg een uurtje. Maar toen hadden wij het formulier toch echt.

De Commissaris van Politie in Marbella en zijn winkel is dringend aan aanpassing aan modernere tijden toe. Laten ze maar in de leer gaan bij Hotel El Fuerte. Daar weten ze hoe je extranjeros moet ontvangen. En wij vinden dat we dat vooral maar moeten blijven. EXTRANJEROS. Een geuzennaam.
En nu ook officieel!

Netjes achteraan sluiten
Yes!

Terug naar vorige pagina

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties aanwezig.

Blijf op de hoogte met RSS!
Klik op onderstaande button om dit blog toe te voegen aan uw RSS reader

Wilt u een reactie plaatsen?
Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

Naam (verplicht)
E-mail (verplicht, wordt niet getoond)
Reactie