Ciska Peters - nederlandstalige website Ciska Peters - english website

Sightseeing op een Segway
Geplaatst door Pim ter Linde op 6 April 2008 om 01:11
Het is altijd leuk als je een gadget ontdekt voor incentives dat nog nieuw is en goed inzetbaar als het om mobiliteit gaat. CISKA PETERS EVENTS heeft al eens voor 40 relaties van SHARP evenzoveel Vespa scooters verzorgd om in de countryside van Florence naar een restaurant te rijden voor een onvergetelijke lunch.

In Malaga ontdekten we de Segway. Een 1-persoons vervoermiddel op 2 wielen dat reageert op de beweging van het lichaam. Het ziet er simpel uit maar is een wonder van techniek. Je stapt er op, moet even wachten tot de electronica het gewicht van je lichaam heeft verwerkt en na het groene licht is het ready-to-go. Gewicht naar voren is vooruit, naar achteren is achteruit en met iets daartussen in staat-ie stil. Je hebt een soort stuur in je hand maar dat is daar niet voor. Sturen doe je met een soort gashandle. Dat is allemaal even wennen en daarom geeft Segway Rides in Malaga je niet zomaar dit 6000 Euro kostende vehicle mee. Daar moet je wel wat voor doen. Een training. Nou dat lijkt mee te vallen .

De aantrekkelijke Carmen knoopt zorgzaam de bandjes van een soort fietsvalhelmpje voor je op maat. Valhelmpje? Ja, dat is een minpuntje in dit concept. Mevrouw Peters was net naar de kapper geweest en maakte ernstig bezwaar en ook boven/ondergetekende voelt liever de wind door de haren wapperen. De Policia de Malaga is echter onverbiddelijk. Take it or leave it.
Take it dus. En onder leiding van de dan plotsklaps eveneens onverbiddelijke Carmen is het oefenen tot je de Segway onder controle hebt. Duurt een kwartiertje. Op onze proefrit door Malaga bleek het een sensationeel leuk item te zijn. Malaga is er ook de stad voor. Brede boulevards en veel voetgangerszones. Want daar mag je met je Segway. Je gaat ook door de smalste steegjes en iedereen heeft een big smile voor je.

In de praktijk is inmiddels gebleken dat een groep van 8 personen met een Segway het maximum is. Een gids voor en eentje achter met onderlinge radio-communicatie.Het kantoor van Segway Rides is naast de beroemdste bar-bodega van Malaga: El Pimpi. Leuke naam. En er is natuurlijk geen leukere plek om de tour te beeindigen.
CPE gaat de Segway zeker inzetten, want ook in Nederland is-tie inmiddels beschikbaar. Ware het niet dat de wetgeving voorlopig alleen besloten gebruik toestaat. Nou dan doen we dat toch.


Links gids Carmen en rechts manager Anna Nyari
Malaga's beroemdste bar El Pimpi
Zo moet het eigenlijk: netjes met een helmpje op

Terug naar vorige pagina

Reacties (1)

Van janna
Geplaatst op dinsdag 29 April 2008 om 16:53
je kunt zo doorrijden naar St. Hubertus hof...........

Blijf op de hoogte met RSS!
Klik op onderstaande button om dit blog toe te voegen aan uw RSS reader

Wilt u een reactie plaatsen?
Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

Naam (verplicht)
E-mail (verplicht, wordt niet getoond)
Reactie