Ciska Peters - nederlandstalige website Ciska Peters - english website

Ex-non uit Vught verricht wonderen in Marbella
Geplaatst door Pim ter Linde op 17 November 2007 om 17:24
Het befaamde klooster Regina Coeli, beter bekend als het taleninsituut “de nonnen van Vught” is sinds een paar jaar een gewaardeerde discipel kwijt. Drs. Beatríz Ontañón Ruiz verliet het kloosterleven en vestigde zich in Marbella om daar privé onderricht te geven in de Spaanse taal. Ze geeft les volgens de Vughtse methode: alleen spreken in de te onderwijzen taal. Dus als er een Nederlands zinnetje van ons tussendoor komt, is het gelijk van “Qué?”

Nou is dat voor mevrouw Peters met haar talenknobbel niet zo’n groot probleem, maar als dat voor bovengetekende ook dreigt te gaan lukken kunnen wij spreken van een klein wonder. En sinds we op de Féria de la Tapa in Sanlúcar de Barrameda onbekommerd in de pens hapten, omdat we het woord “callos” niet kenden, zitten we in haar lessen nog beter op te letten.

Een kleine proeve van bekwaamheid met als opdracht ‘vertel in het kort iets van jezelf’: “Me llamo Pim ter Linde. Soy Holandés y he nacido en Hengelo. Tengo sesenta y seis años. Estoy casado con Ciska. Y nosotros tenemos una empresa de organización de eventos. Mis aficiones son el golf, navegar, el fútbol y (un poco) los toros. Nosotros vivimos 2 meses en la primavera y dos meses en el otoño en España. En verano nosotros navegamos con nuestro barco de motor en Holanda, Bélgica y Alemania. Cuando estamos en España residimos en nuestro apartamento en la Urbanización Alcores del Golf en Nueva Andalucia en Marbella”.

“0 fouten!” jubelde Beatríz. En dan denk je dat je het een beetje begint te snappen. Maar helaas wordt je in het eertijds zo vrome Spanje op de tv geconfronteerd met weliswaar adembenemende presentatrices met décolleté’s tot op de navel, maar die houden onderling een soort competitie wie het allersnelste Spaans kan spreken. Nou, wat ons betreft hebben ze allemaal gewonnen. Alleen kunnen wij het nog nauwelijks volgen. We zullen onze Doctoranda dus nog wel een tijdje zien."Que?"

Vanaf dit weekend beschouwt Beatriz zich ook niet meer celibatair en is ze in een klein dorpje in de Spaanse Pyreneën getrouwd met de Nederlandse historicus Peter Burgers.
Felicidades y grazias por tu paciencia.
Haar bedrijf heet “On site languages”. E-mail: b.ontanon@telefonica.netTerug naar vorige pagina

Reacties (1)

Van bert riemslag
Geplaatst op woensdag 21 November 2007 om 15:14
¡Enhorabuena ! El español que escribias es muy claro y sin errores....¿le has escrito completamente tu solo ? Un saludo de Nelly y yó ¡ Hasta la proxima !

Blijf op de hoogte met RSS!
Klik op onderstaande button om dit blog toe te voegen aan uw RSS reader

Wilt u een reactie plaatsen?
Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

Naam (verplicht)
E-mail (verplicht, wordt niet getoond)
Reactie