Ciska Peters - nederlandstalige website Ciska Peters - english website

Ook een hapje pens?
Geplaatst door Pim ter Linde op 7 November 2007 om 00:50
Vanuit kantoor Marbella reisde de voltallige directie van CPE naar Sanlúcar de Barrameda, ongeveer 30 km van Jerez, aan de Atlantische Oceaan. Het is de plaats waar de manzanilla vandaan komt. Juist de zeewind die door de hallen waait met de vaten waarin de wijn ligt te rijpen geeft de manzanilla dat heerlijke zilte knisperende karakter. In Andalusië is het van oudsher de begeleider van de tapa.

Het is dan ook niet toevallig dat in Sanlúcar al voor de achtste keer een Feria de la Tapa werd georganiseerd om de perfecte combinatie van beiden te onderstrepen. En wij vonden het interessant om te onderzoeken of hier incentive mogelijkheden in zaten. En die zitten er zeker in! Want ook in de rest van de wereld is de belangstelling voor de Spaanse tapas al jaren stijgende. Alleen beperkt het aanbod zich dan meestal tot een bakje olijven, wat plakjes serranoham, een gekruid gehaktballetje of een schijfje chorizoworst. Maar tijdens de Feria de la Tapa maakten wij kennis met de hogeschool van het tapa-wezen.

Het rechthoekige feriaterrein werd omzoomd door een tentencomplex met daarin de 12 beste tapasbars van Sanlúcar met ieder een eigen ontvangstruimte. Prijzen € 1,50 per tapa en € 4,00 voor een half flesje manzanilla. (Solear, La Guita en onze favoriet: La Gitana) Bij de aanschaf van de noodzakelijke betalingsbonnen werd voor € 1,00 een fraai gegraveerd sherryglas geleverd. De bezoekers wandelden met hun flesje sherry en glas, aan de hand van de verstrekte plattegrond, naar de verschillende bars die elk hun specialiteiten presenteerden. Wat te denken van “pollo a la naranja perfumado de manzanilla” of “patatas rellenas de bacalao al ajo arriero”. Wij begonnen met “callos con espinaca a la extremeña”. Iets vlezerigs met spinazie en kikkererwten. Wij vonden het wel aardig. Maar terug in het zeer aanbevelenswaardige hotel Tartaneros zagen wij in ons woordenboek dat “callos” staat voor een pensgerecht. Tja.
VIII Feria de la Tapa in Sanlucar de Barrameda
Una manzanilla y dos "callos con espinaca a la extremena". Por favor.
Het zeer aanbevelingswaardige Hotel Tartaneros

Terug naar vorige pagina

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties aanwezig.

Blijf op de hoogte met RSS!
Klik op onderstaande button om dit blog toe te voegen aan uw RSS reader

Wilt u een reactie plaatsen?
Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

Naam (verplicht)
E-mail (verplicht, wordt niet getoond)
Reactie