Ciska Peters - nederlandstalige website Ciska Peters - english website

Admiraalzeilen hoogtepunt bij het 160-jarig bestaan van de KNZ&RV
Geplaatst door Pim ter Linde op 28 Augustus 2007 om 13:05
Aan het einde van onze vakantie in Zeeland zorgden wij er voor dat de Green Queen op tijd lag afgemeerd in de haven van onze vereniging: de Koninklijke Nederlandse Zeil & Roei Vereeniging in Muiden voor de viering van het 32e lustrum. Een feest op de radersalonboot Kapitein Kok, een gezamenlijk ontbijt op het mooiste terras van Nederland –inderdaad pal tegenover het Muiderslot- allemaal hartstikke leuk, maar het echte hoogtepunt vonden wij het Admiraalzeilen op de slotdag. Bijna 70 schepen waren ingedeeld in een 12-tal eskaders die na een vlootschouw in verschillende linies een groet brachten aan de Admiraal, in dit geval de Commissaris der Koningin in Noord Holland, gevolgd door een spectaculair spiegelgevecht.

Nou kom je met een motorkotter als onze trouwe Greenie Queenie natuurlijk niet zo ver in zo’n specifieke zeilhappening, dus wij werden aangenaam verrast door de uitnodiging van Gert Jan en Pauline Visser om op hun prachtige Lemsteraak ‘de Zeeleeuw’ het gebeuren mee te maken. En ook aan boord -wat is de wereld klein- de President van de Marbella Dutch Business Club: Henk Baay en zijn vrouw Martine. Zij is een studiegenoot van Pauline Visser, allebei gerenommeerde advocaten, dus het zat juridisch wel goed op deze dag.
Vandaar dus ook dat Gert Jan al tussen de pieren van Muiden het roer van de Zeeleeuw onbekommerd overdroeg aan Pim ter Linde, zodat alle aandacht kon worden gegeven aan het hijsen van de zeilen. Het was een fantastische dag, schitterend weer, windkrachtje 3 à 4 en het werd een echt enerverend gebeuren. Maar het is wel hard werken op zo’n Lemsteraak. Daar wordt je doodmoe van!

Alhoewel het een prachtig gezicht was om te zien hoe Gert Jan en Pauline hun grote schip (16.5 meter) in een perfect samenspel op koers hielden, waren wij toch ook heel tevreden toen we na afloop -later op de avond- ons eigen schip in een ondergaande zon, met een heel klein glaasje Chardonnay onder handbereik, richting Huizen stuurden.
We zeggen dan altijd tegen elkaar –en heel vaak op hetzelfde moment- “wat kan een mens toch met weinig tevreden zijn”.
De Lemsteraak 'de Zeeleeuw'
Gert Jan Visser (koffie en cake) en Pim ter Linde (roer)
De Juridische Afdeling
Dezelfde kleurversteviging?
Ir.J.van den Heuvel, schipper van 't Gauwe Haentje, groet als commandant van ons eskader de Admiraal.
Gert Jan en Pauline: varen doe je samen
Admiraalzeilen. Is het mooi of niet?

Terug naar vorige pagina

Reacties (1)

Van Pauline
Geplaatst op vrijdag 31 Augustus 2007 om 13:55
Verrassend en heel leuk om jezelf tegen te komen op bevenstaande site. Het was een dag om nooit te vergeten. Absoluut voor herhaling vatbaar. Jammer dat er niet elke week een lustrum te vieren valt!

Blijf op de hoogte met RSS!
Klik op onderstaande button om dit blog toe te voegen aan uw RSS reader

Wilt u een reactie plaatsen?
Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

Naam (verplicht)
E-mail (verplicht, wordt niet getoond)
Reactie