Ciska Peters - nederlandstalige website Ciska Peters - english website

Site-inspectie: 't Bassin in Maastricht en Carolina de Holanda
Geplaatst door Ciska Peters op 15 Juli 2007 om 19:49
Maastricht is voor CPE een belangrijke incentive-locatie dus wij offeren ons minimaal één keer per jaar op om met ons varende kantoor Green Queen een studiereis naar Zuid-Limburg te ondernemen. Je moet uiteindelijk op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Bijna in het hart van de stad ligt de gerestaureerde historische binnenhaven ’t Bassin, waar de voorkomende havenmeester Lei Soeren vanuit de Capitainerie de scepter zwaait. Wij blijven er altijd een week, want Maastricht is de heerlijkste stad van Nederland. Zo dat is er uit. In ‘t Bassin zijn in de oude gewelvenkelders vier eetgelegenheden gevestigd: de maritieme restaurants Le Bon Bassin en Casa Bassin van de familie Timmers, het Italiaanse restaurant Molo5 en de Harbour Club, spectaculair ingericht door Jan des Bouvrie, waarmee Gijs van Eerd, net als Hans van Wolde van Beluga, ook een voormalige souschef van Toine Hermsen, nu ook zijn eigen zaak heeft.

Op Quatorze Juillet organiseerde Casa Bassin een concert van de Tex Mex Band Borderline met een gastoptreden van Carolina de Holanda. Zij wordt de Nederlandse Maria de Lourdes genoemd, de favoriete Mexicaanse zangeres van wijlen Prins Bernhard. Ook in onze CD-verzameling is Maria de Lourdes goed voor zo’n 4 cm. Het was precies de goede muziek voor deze bloedhete dag in een bomvol Bassin. Wij genoten ervan vanaf het achterdek van ons schip waar de ook aanwezige Carolina de Holanda-fans Sandra Reemer en Gaykrant-hoofdredakteur Henk Krol nog een drankje kwamen drinken.
Wij denken dat Carolina de Holanda nog beter tot haar recht komt als ze wordt begeleid door een echte mariachi-band –dat bleek ook uit de vele toegiften met haar eigen orkestband- maar ook met Borderline was haar optreden zeer succesvol. Wij kenden haar niet, maar het smaakte naar meer.
Het drijvende podium met het orkest Borderline
Dinnershow vanaf het achterdek.
Carolina de Holanda
De laatste dag in 't Bassin en dineren bij Molo5. En kijk nou wat een mooi schip op de achtergrond. Dat is de GQ.

Terug naar vorige pagina

Reacties (1)

Van Hans Eversteijn
Geplaatst op dinsdag 31 Juli 2007 om 02:51
Beste mevrouw Peters, Als organisatoren van dit Mexicaanse evenement,alweer voor de zesde keer, willen wij u hartelijk bedanken voor uw positieve verslag van deze prachtige muzikale avond,waarbij de weergoden ons een flink handje geholpen hebben.Leuk dat u er zo van genoten heeft en zeer velen met u.In de voorgaande jaren heeft Carolina de Holanda opgetreden met een mariachi en deze keer dus met de Tex/Mex formatie Borderline waardoor het accent meer kwam te liggen bij de muziek uit het noorden van Mexico,de z.g. norteño. Carolina is als niet mexicaanse een geweldige vertolkster van de Mexicaanse liederen,waarvoor ze hier en in Mexico zeer geprezen wordt (zie videos op you tube) Als stichting proberen wij de mexicaanse muziek sinds 2002 meer onder de aandacht te brengen van het Nederlandse publiek en met steeds meer succes. met vriendelijke groeten,namens ons bestuur, Hans Eversteijn voorzitter www.mariadelourdes.nl

Blijf op de hoogte met RSS!
Klik op onderstaande button om dit blog toe te voegen aan uw RSS reader

Wilt u een reactie plaatsen?
Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

Naam (verplicht)
E-mail (verplicht, wordt niet getoond)
Reactie