Ciska Peters - nederlandstalige website Ciska Peters - english website

3 Horeca momentjes
Geplaatst door Pim ter Linde op 13 Juli 2007 om 13:52
*Vlak na de euforie in restaurant Solo in Gorinchem meerden wij af aan de eigen steiger van De Fuik in Aalst. Met hoog gespannen verwachtingen: net uitgekozen door het tijdschrift Talkies als het beste terras van Nederland en in Lekker prijkend op nummer 13 van de 100 beste restaurants van Nederland. Nr. 13 dat is natuurlijk niet gering. Gezien het dramatische weer was dineren op het terras niet aan de orde, maar goed, binnen kan het ook lekker zijn. Het was een deceptie. Kok en bediening functioneren op de automatische piloot. Ongeïnspireerd met het daarbij behorende matige resultaat. In dat soort gevallen zeggen wij altijd tegen elkaar “en dat moet dan meer dan 500 gulden kosten!” We slepen de gulden er dan gelijk weer bij, want dat klinkt dramatischer. Dat was De Fuik in Aalst. Daar zullen we niet meer aanleggen.

*Een waarschuwing voor Douwe Egberts Smooth Café
Het nieuwste drankje van DE wordt gepromoot via veelbezochte terrassen in Nederland. Het is een lekker koffieachtig drankje met room, dus dat past precies in ons dieet. Om het geheel nog wat smakelijk te maken schudden wij het flesje. Net als bij Chocomel. En dat hadden we nou niet moeten doen. Staat trouwens ook op het flesje….
Goed, het spoot dus alle kanten op. Wij bedanken nog alle prachtige Brabantse schoonen op het terras van Sonny’s op de Vismarkt in Den Bosch. Ze zaten onder de spetters maar verblikten of verbloosden niet. Nogmaals excuus dames. Op dat moment kwam de eigenaar eens kijken op zijn terras en wij vroegen hem of er altijd zo slecht werd schoongemaakt. Kortom DE Cafe Smooth niet schudden maar wel blijven grijnzen.

*Wij scoorden een reservering bij de Librije in Zwolle
We geloven het zelf eigenlijk niet want we hebben het al zo vaak vruchteloos geprobeerd, maar het moet bij ons passen in het vaarschema van de Green Queen. Je kunt er namelijk je schip buitengewoon comfortabel pal achter het restaurant aanleggen. Maar op 17 mei 2008 –herhaal 2008- is het dan eindelijk gelukt! 2 personen om 20.00 uur. Wij hebben in elk geval ruim de tijd om er voor te sparen.

Terug naar vorige pagina

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties aanwezig.

Blijf op de hoogte met RSS!
Klik op onderstaande button om dit blog toe te voegen aan uw RSS reader

Wilt u een reactie plaatsen?
Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

Naam (verplicht)
E-mail (verplicht, wordt niet getoond)
Reactie