Ciska Peters - nederlandstalige website Ciska Peters - english website

Site-inspectie:Restaurant Solo* in Gorinchem en een veelbelovende gastvrouw
Geplaatst door Pim ter Linde op 5 Juli 2007 om 19:29
Inmiddels opereert CISKA PETERS EVENTS weer vanaf ons varende kantoor Green Queen en nemen wij de gelegenheid te baat om wat locaties en restaurants aan de waterkant met een site-inspectie te verrassen.

En al een tijdje stond restaurant Solo in Gorinchem op ons lijstje. Chefkok Mohamed Elharouchi heeft zijn opleiding genoten in de keukens van La Rive, Parkheuvel en Vermeer en omschrijft zijn kookstijl als een mengeling van Frans, Mediterraan en Marokkaans. Die drie stijlen en het feit dat Michelin hem na twee jaar al een ster toekende deed hem hoog op ons wensenlijstje belanden. En om maar met de deur in huis te vallen: we hebben werkelijk top gegeten. Een lichte keuken met heel verrassende smaakaccenten.

Een tweede verrassing was de gastvrouw. Nou gastvrouw, zeg maar gastmeisje, we schatten haar aan de onderkant van de twintig. Een stralende oogopslag, een macleans whitenend smile en ze stond ook beslist niet achteraan toen Onze Lieve Heer de betere proporties verdeelde. Eigenlijk kon ze zo de catwalk op.
Na het serveren van het aperitief (weliswaar geen manzanilla sherry, maar we zouden daarover ophouden) bracht ze de kaart en presenteerde het Menu du Chef.
Het 4-gangenmenu met alle toevoegingen werd door haar werkelijk superieur gebracht. Mevrouw Peters en ik keken elkaar aan en zeiden: “we hebben een toppertje ontdekt!”
Volledigheidshalve hieronder het menu dat ze zonder een moment te haperen en met een eetlust opwekkend enthousiasme aan ons presenteerde.
Als voorgerecht: een crème van meloen met sorbet van komkommer en lauwwarme gamba’s met kerrie-olie, dragon en venkelsaus.
Als tussengerecht: dun gesneden tonijn met sereh-schuim, citrus-salsa, eendenleverkrullen en gebakken inktvis afgeblust in zijn eigen inkt.
Als hoofdgerecht: op het karkas gebraden Anjou-duif met gebakken schorseneren, gekonfijte witlof, gestoofde witte ui met citroen, kumquat, marjolein en gevogeltejus. En als nagerecht: gesuikerde groenten met Noordafrikaanse specerijen en yoghurt mint sorbet.
U begrijpt daar gingen we voor.
De amuses werden gebracht met een toelichting alsof een juwelier zijn kostbaarheden aan zijn beste klant liet zien. Geniet u even mee:
meloen met dungesneden Ibericoham met mint en mintolie, mousse van tomaat met sinaasappel koriander gelei en tartaar van aubergine met krokant broodkruim.

Bij het afruimen wilden we wel eens weten op welke Hogere Hotelvakschool Liselotte, want zo ze heette ze, studeerde. Maar dat bleek niet geheel juist ingeschat. Ze volgt een MBO Horeca-opleiding aan De Rooie Pannen in Breda.
Nooit van gehoord, maar het moet wel een goede school zijn.
Inmiddels was ook chef Mohamed Elharouchi aan onze tafel verschenen om ons weer eens een tussen-amuse te presenteren. En dat doet hij buitengewoon beminnelijk. Maar je voelt dat hij liever achter de kachel staat en zo hoort het ook.
Resumerend: Restaurant Solo in Gorinchem kunnen wij u van harte aanbevelen.
En voor al onze collega’s die op zoek zijn naar aankomend toptalent: in Gorinchem is een parel te vinden. Haar naam is Liselotte van Son.

Terug naar vorige pagina

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties aanwezig.

Blijf op de hoogte met RSS!
Klik op onderstaande button om dit blog toe te voegen aan uw RSS reader

Wilt u een reactie plaatsen?
Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

Het is niet (meer) mogelijk op dit bericht te reageren.