Ciska Peters - nederlandstalige website Ciska Peters - english website

Site inspectie: Brasserie Stijl en in Singer Laren: Sanne Wallis de Vries
Geplaatst door Pim ter Linde op 8 Maart 2007 om 11:55
Het blijft een aardige combinatie: naar het theater en voorafgaand een hapje eten. Al of niet in een package. Tegenover Singer in Laren ligt een sfeervolle restaurantboerderij, vroeger De Vrije Heere geheten, maar tegenwoordig Brasserie Stijl. Beetje Spartaans maar daardoor wel heel puur ingericht. Stijl meldt zelf dat het staat voor een prachtige ambiance, de juiste prijs-kwaliteit verhouding en een beetje eigenwijsheid. Daar houden wij ook wel van. Daarom dus ons favoriete aperitief Manzanilla sherry besteld. Helaas. “Iets met vanille zei u?” Dan maar de witte huiswijn, het bleek een goede Chileense Sauvignon Blanc.

Er is een 3-gangen theatermenu, maar wij gaan voor 2 gangen à la carte. De tafelfee een terrine van kalfssucade en eendenlever (€ 12,95) en voor mij de Salade Stijl (€16,95) omschreven als een mengelmoes van lekkernijen. Voor deze prijs verwacht je een Salade Riche met wat garnaaltjes, een stukje kreeft, wat zalm, een langoustine en wat krullen eendenlever. Ja, daar houden wij nu eenmaal van. Maar de salade Stijl heeft allemaal onduidelijke prutjes en plakjes. Een garnalenprutje, een plakje paté, wat plakjes lamsham, een aardappelprutje, een smakelijk stukje geconfijte eend, plakje terrine kalfssuccade met miniem stukje eendenlever, wat plakjes Bündnerfleisch en een bruine bal. Wij hebben geraden maar kwamen er niet achter.
Dat viel dus tegen, maar de hoofdgerechten daarentegen waren helemaal goed.
Perfect gegaarde zalm en echt krokante zwezerik.
Houdt de chefkok zich wellicht alleen met de hoofdgerechten bezig?

De aanvangstijd van de voorstelling komt in zicht maar we kunnen nog net een parfait van boerenjongens met 3-in-de-pan poffertjes delen. Er was al wat twijfel over de herkomst van sommige prutjes in de Salade Stijl, maar hier werden de halffabrikaten genadeloos ontmaskerd. Een plak fabrieksijs, 1 aardbei en een takje rode besjes (het is nog winter!). In Laren, waar iedereen in de poffertjeskraam van Cornelis de Haan geleerd heeft hoe een poffertje moet smaken, wat harde melige schijfjes uit een kant-en-klaar pakje te durven serveren getuigt van lef. Ook de aangekondigde boerenjongens zaten niet in het smakenpalet. Die zaten waarschijnlijk al bij de Haan of hadden de Erfgooiersroute naar de boerenmeisjes genomen. Verder prima espresso, maar de volgende keer toch maar weer naar buurman Nick Vollebregt.

Fluks naar de overkant want de zaal stroomt al vol voor Sanne. Waar vind je nog een garderobe met als tarief “dat laten wij aan u over”?
Sanne Wallis de Vries. Ze is getrouwd met haar zakelijk leider (waar kennen wij dat van) doet dit jaar een aantal voorstellingen in aanloop naar haar eerste optreden in Carré in het voorjaar onder de titel “Best”. Hoogtepunten uit 10 jaar Sanne in het theater. En het zijn echt allemaal toppers met een choreografische uitsmijter die staat als een huis. Ook de vondst van de toneelassistent die zich voor de pauze beperkt tot het regelmatig aangeven van de zangmicrofoon en zich later ontpopt als een volbloed artiest mag er zijn.
Sanne Wallis de Vries in het theater is top, daar hebben we haar creaties als Koningin Beatrix, Clairy Polak en Connie Palmen in tv-programma's als Kopspijkers of Koefnoen –hoe knap ook- eigenlijk niet voor nodig.

Ook Sanne Wallis de Vries dineerde in Brasserie Stijl, nam de bloemen in ontvangst en liet zich verleiden te poseren voor het logo.

Terug naar vorige pagina

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties aanwezig.

Blijf op de hoogte met RSS!
Klik op onderstaande button om dit blog toe te voegen aan uw RSS reader

Wilt u een reactie plaatsen?
Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

Naam (verplicht)
E-mail (verplicht, wordt niet getoond)
Reactie