Ciska Peters - nederlandstalige website Ciska Peters - english website

Site inspectie: Queens Restaurant in het Beatrix Theater Utrecht en The Wiz
Geplaatst door Pim ter Linde op 7 Februari 2007 om 21:26
Op verzoek van een van onze clienten – die af en toe voorstellen wil voor een kant-en-klaar concept – onderzochten wij de mogelijkheden en kwaliteit van een dinerarrangement bij The Wiz. Een heerlijke musical geproduceerd door Joop van den Ende Theaterprodukties.

Het restaurant is modern ingericht met veel glasdecoraties,een fors bemeten Jan Cremer en (te) heldere verlichting. Mijn tafelfee die van kaarslicht houdt werd er niet blij van. Er wordt gecatered door een van de vele cateringbedrijven die de Jaarbeurs in de loop van de jaren heeft overgenomen: Grand Catering uit Nieuwegein. Door middel van schuifwanden met grote folieprints van musicalsterren, kan de ruimte worden aangepast aan het aantal reserveringen.

Er is één menu van € 39,50. Bij eerste bestudering daarvan denk je dit is wel heel snel met grote stappen thuis voor die prijs. Maar het blijkt geen keuzemenu te zijn, men serveert alle genoemde gerechten. Appellerend aan de grootste hit uit de musical heet het “a Brand New Dinner” en wordt omschreven als een verrassend concept dat inspeelt op het zeer succesvolle (?) moderne Sharing Food principe. Grand Catering voegt daaraan toe dat het een proeverij is van kleine gerechten waarbij uitgesproken Aziatische, Zuid-Amerikaanse en Westerse smaken ons bord zullen gaan kleuren. Wij gingen d’r eens voor zitten en bestelden ons favoriete aperitief: een Manzanilla sherry. Helaas. Dan maar een Espumante: de Argentijnse Norton Cosecha Especial. Prima bubbels, en daar werden we wel blij van.

Bij de voorgerechten werd al gelijk de culinaire toon gezet. Op langwerpige borden werden kleine, typische party-catering hapjes geserveerd. Helaas te koud en laten we maar zeggen “niet vol op smaak”. Ook van de hoofdgerechtjes werden we niet vrolijk. Dieptepunt was de als boterzacht omschreven “varkenshaas medaillon omwikkeld met katenspek”. Het was meer een te droog gebakken halve slavink. Bij de rollade van pangasiusfilet en zalm zou een bosje korenaar-asperges geserveerd worden. Zelden zo’n klein bosje bruinige mini-asperges gezien die op voorhand de kopjes lieten hangen. Zij wisten waarschijnlijk al dat hun uiterste houdbaarheidsdatum snel in zicht kwam. Als garnituur “gekruide aardappel wedges in een cajun jasje”. Dat had naar onze waarneming omschreven moeten worden als een “Aviko jasje uit een Aviko pakje”. Bij het dessert was de “chocolade brownie” echter weer een toppertje.

Op tafel lagen ook al kaartjes om je drankje in de pauze te bestellen. Op zich een prima idee, alleen door ervaring wijs geworden van veel te vroeg ingeschonken en dus lauwe drankjes, wilden wij daar maar van afzien. Achteraf terecht, maar ook de a-la-minute ingeschonken wijn in de pauze was lauw. Tja. Het restaurant kondigde aan dat we op tijd in de zaal zouden zitten “om van uw musicalbezoek een zorgeloze avond te maken”. Het werd op het laatste nippertje.

Maar goed, de musical was werkelijk top met een schitterende hoofdrol van Nurlaila Karim en een verrukkelijke Marjolein Touw als Sadista. Zoals in vele recensies beschreven is het een echte “feelgood musical”. En dat klopt. Alleen dat gevoel kregen we niet helemaal in het Queens Restaurant.

Terug naar vorige pagina

Reacties (2)

Van Nancy Wildschut
Geplaatst op woensdag 14 Februari 2007 om 12:56
Wina Born, eat your heart out.....
Van Richard Samuels
Geplaatst op donderdag 15 Februari 2007 om 09:24
Ik kan me bovenstaande recensie heel goed voorstellen en ik vind het jammer dat het zo heeft moeten zijn want als ze alles presenteren zoal beloofd dan heb je inderdaad een zorgeloze avond. Wij hebben destijds met ons hele personeel (10 personen) in het restaurant bij Saturday Night Fever gegeten en dat was wel in orde. Wel jammer dat vanwege "de naam" er altijd zo duur betaald moet worden en het vreemde is dat het door iedereen maar geaccepteerd wordt of dat er niets met de feedback wordt gedaan. Ik hoop echt dat hier in de toekomst verandering in komt. Nou nog de prijs van een musical ticket naar beneden met alle bijkomstige reserveringskosten en dan kunnen we vaker gaan genieten van mooie producties. Groetjes Richard Samuels van REP ENTERTAINMENT - LICHT - GELUID te Tilburg.

Blijf op de hoogte met RSS!
Klik op onderstaande button om dit blog toe te voegen aan uw RSS reader

Wilt u een reactie plaatsen?
Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

Naam (verplicht)
E-mail (verplicht, wordt niet getoond)
Reactie