Ciska Peters - nederlandstalige website Ciska Peters - english website

Op 1 jan, zuurkool met spek, het hele jaar geen geldgebrek!
Geplaatst door Pim ter Linde op 2 Januari 2010 om 18:44
Vorig jaar lazen we deze spreuk in een column van culinair journalist Evert Wilbrink. Het inspireerde ons toen om de financiële crisis vanuit deze invalshoek te benaderen en we nodigden aan aantal gelijkgestemde zielen uit die ook een scheur in hun beursbroek hadden. En zie er werd stevig doorgegeten van de heerlijke zuurkool met spek van Mevrouw Peters en het werkt dus! Want 2009 werd een heel goed beursjaar en er werd een hoop pijn weggewerkt. Daarbij was het ook nog zo gezellig dat we ter plekke besloten om er een traditie van te maken.

En zo schoven na het Nieuwjaarsconcert uit Wenen en voor het Ski Schansspringen uit Garmisch Partenkirchen weer 10 vrienden aan voor een voedzame maaltijd. Het waren er 2 meer als vorig jaar en dat was net teveel voor onze trouwe stamtafel zodat we leentjebuur moesten spelen met Hotel Newport waaraan ons appartementcomplex is gelieerd. Dat zijn van die aangename voordelen.

Mevrouw Peters had zichzelf overtroffen met niet alleen een prettig voorgerecht van Jambon Iberico van de uit Spanje meegenomen ‘eigen poot’, maar vooral met een heerlijke puree met zuurkool uit de stoomoven. Daarbij nog de keus , naast het spek, tussen rookworst van de Hema en die van onze favoriete slager Stut uit Blaricum. Als aperitief een Cremant d’Alsace van Paul Zinck, als zuurkoolwijn een Gruner Veltliner 2008 van Berger en als rode wijn een Cotes du Rhone uit 2007 van het Domaine Saint Martin van de Hema. U ziet het 2x Hema. De schrik voor de crisis zit er nog steeds in!

Wij wensen iedereen een bruisend, fonkelend, ronkend en rinkelend 2010!

Nieuwjaarsdag 2010: aperitief op het terras in het zonnetje!
Klaar voor een voedzame maaltrijd
Voorgerecht: zalm met een dotje creme fraiche en viskuitjes, Jambon Iberico met een pico.
En hier ging het natuurlijk om. Zuurkool met spek. Linksboven rookworst van de Hema, rechtsonder de heerlijke rookworst van Slager Stut.

Terug naar vorige pagina

Reacties (8)

Van Bert
Geplaatst op zaterdag 2 Januari 2010 om 21:10
Mooie happening, herken de zalm en de iberico natuurlijk, Hema worst blijft de lekkerste voor ons,probeerden onlangs worst van Guillermo, NO deal ! Groetjes
Van Bert
Geplaatst op zaterdag 2 Januari 2010 om 21:13
P.S. zie ik daar ook Janna aan jouw zijde Pim ?? De 3 heren op achtergrond zie ik niet duidelijk, maar Tom zal daar dan best bijzitten...
Van Pim
Geplaatst op zaterdag 2 Januari 2010 om 21:24
Dat zijn geen 3 heren Bert. In het midden zit de ravissante Tanja Hessing.
Van Helga
Geplaatst op zondag 3 Januari 2010 om 09:24
Goeie smorgens! ja, het was weer een top dag.....heerlijk gegeten, gelachen en gehuild! Nogmaals dank! Hoe kom je aan dat irritante vrouwtje van apple op de achtergrond? Door haar weinig inspiratie!groetjes
Van hans
Geplaatst op zondag 3 Januari 2010 om 09:32
een 3 D bril wil ook nog wel eens helpen
Van Jan Roersma
Geplaatst op zondag 3 Januari 2010 om 10:55
Van Jan, TOP TOP wat een leuk feestje en dan te bedenken dat je nu al weet dat er dit jaar geen geldgebrek zal zijn!!!
Van Diana Brinkman
Geplaatst op zondag 3 Januari 2010 om 12:38
Hallo Pim en Ciska Wat een leuke foto’s van een heerlijke middag. Dank jullie nogmaals voor de heerlijke zuurkool, het prachtige voorgerecht idem dessert, en alle bijpassende drankjes en gezelligheid.
Van Maria Brinkgreve
Geplaatst op maandag 16 Augustus 2010 om 10:43
Leuk al dat soort etentjes, maar als er daardoor geen tijd is om alle mailtjes te lezen die al 3x verstuurd zijn met een dringende vraag dan denk ik bij mijzelf wat voor zin heeft het dan om een emailadres op de website te plaatsen voor contact. Ik vind dat zeer onbeleefd en denk dan dat de etentjes en party's belangrijker zijn dan het contact met de gewone mens die een belangrijke vraag heeft en daardoor niet interessant genoeg is.

Blijf op de hoogte met RSS!
Klik op onderstaande button om dit blog toe te voegen aan uw RSS reader

Wilt u een reactie plaatsen?
Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

Naam (verplicht)
E-mail (verplicht, wordt niet getoond)
Reactie