Ciska Peters - nederlandstalige website Ciska Peters - english website

De DiningCity Restaurant Week als Culinaire Cruise
Geplaatst door Pim ter Linde op 7 September 2009 om 07:41
DiningCity meldt dat hun Restaurant Week een ongekend succes was. Daar kunnen wij ons wat onze ervaringen betreft bij aan sluiten. Wij waren 2 van de 165.582 deelnemers en hadden 4 van de 1139 deelnemende restaurants uitgezocht. Onze insteek was deze keer dat de restaurants aan het water moesten liggen waar we met onze Green Queen konden aanmeren.(de culinaire cruise…)

We hadden 2x voor een lunch gereserveerd (Het Veerhuys in Almere Haven en De Doelen in Muiden) waar we beide keren een tafeltje op het terras hadden. En ook 2x voor het diner (Spaander in Volendam en Brasserie Kompas in Loosdrecht). 2 Restaurants hadden een menukaart gemaakt (De Doelen en Het Kompas) en 1 restaurant had een keuzemenu (De Doelen). We betaalden een gemiddelde prijs van 44.50 Euro p.p. incl. huiswijn, water, koffie en fooien. (Basisprijzen in de Restaurant Week zijn 20 Euro voor een lunch en 25 Euro voor een diner)

Korte notities:
HET VEERHUYS
Een hoog culinair niveau. Mooie coquille vooraf en een zeer goede Veluwse (!) eend, helaas erg klein geportioneerd. Aardige bediening die echter wel wat steekjes liet vallen bij het bijschenken van de wijn. Laat de fles dan maar op tafel staan dan regelen we het zelf.
SPAANDER
Massaal en toeristisch en dat wisten we van te voren, maar de Volendamse haven is zo leuk. Grote porties maar we hadden ze liever wat kleiner en verfijnder gezien. Lekkere fricandeau van het Iberico varken vooraf. Gezellige bediening en de 1200 schilderijen blijven mooi.
DE DOELEN
Op weg er naar toe werden op het Markermeer de baren wel erg woelig en moesten we tussen Volendam en Muiden windkracht 7 trotseren om er te komen, maar dat was het ten volle waard. Hier wordt goed klassiek Frans gekookt . Sympathieke en professionele bediening.
HET KOMPAS
Omgebouwd van een klassieke zaak naar een brasserie en dat heeft een goede invloed op de bezetting gehad want het zat er behoorlijk vol. En dat met de concurrentie van Amice en Fitou om de hoek. Lekkere gestoofde kalfssukade en een correcte bediening.

Tenslotte:
Zoals u weet zijn wij altijd dol op lijstjes. And the winner is….
De Doelen, met een banddikte verschil met Het Veerhuys vanwege het keuzemenu en de iets ruimere porties. Maar beiden culinair op een hoog niveau. Een degelijke 3e plaats voor Het Kompas en de rode lantaarn wordt gedragen door Spaander. (maar het was er wel gezellig!)

HET VEERHUYS Almere Haven, Voorgerecht: Gegrilde coquilles in een kerriesausje op een risotto met bloemkoolroosjes
HET VEERHUYS Almere Haven, Hoofdgerecht: Veluwe eend in zijn eigen jus met gecarameliseerde witlof, paddestoeltjes, zilveruitjes en gebakken aardappeltjes.
HET VEERHUYS Almere Haven, Nagerecht: kersensouffle met garnituur
SPAANDER Volendam, Voorgerecht: Fricandeau van het Ibericovarken met een salade van gegrilde groenten met een truffelmayonaise.
SPAANDER Volendam, Hoofdgerecht: Paupiettes van schol gevuld met zeewier en babyprei, aardappelquiche en espuma de pomodon.
SPAANDER Volendam. Nagerecht: Geconfijte perzik met mascarpone-ijs, bitterkoekjes en marasquin sabayon.
Onder het toeziend oog van De Onbevlekte Maagd Ontvangenis verlaat de Green Queen de haven van Volendam. Met windkracht 7 (gelukkig op de kop) richting Muiden.
DE DOELEN Muiden, Keuze voorgerecht: Salade van huisgerookte zalm met krokante gamba's.
DE DOELEN Muiden, keuzevoorgerecht: Salade van gekonfijte kalfswang, linzen en balsamicodressing.
DE DOELEN Muiden, keuzehoofdgerecht: Wilde eend met eigen jus met morilles en mousseline van aardappel.
DE DOELEN Muiden, keuzehoofdgerecht: Roodbaars met brandade gratin en krabsaus.
DE DOELEN Muiden, keuzenagerecht: Taart van pure chocolade met een zachte kern van witte chocolade met een coulis van rood fruit.
DE DOELEN Muiden, keuzenagerecht: Ambachtelijke kazen.
HET KOMPAS Loosdrecht, voorgerecht: Stapelaar van gerookte zalm, gamba, aardappelchips en kruidenmayonaise.
HET KOMPAS Loosdrecht, hoofdgerecht: Gestoofde kalfssukade in korstdeeg met groene asperges, aardappelmousseline en kalfsjus met zongedroogde tomaatjes.
HET KOMPAS Loosdrecht: Nagerecht: Cilinder van vanille roomijs met een vulling van chocoladeroomijs en een topping van aardbeien sorbetijs.

Terug naar vorige pagina

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties aanwezig.

Blijf op de hoogte met RSS!
Klik op onderstaande button om dit blog toe te voegen aan uw RSS reader

Wilt u een reactie plaatsen?
Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

Naam (verplicht)
E-mail (verplicht, wordt niet getoond)
Reactie