Ciska Peters - nederlandstalige website Ciska Peters - english website

Laat Laura haar droom waarmaken
Geplaatst door Pim ter Linde op 4 September 2009 om 13:10
Dit weblog gaat in principe over zaken die verband houden met de organisatie van evenementen. Locaties, entertainment, catering en af en toe aangevuld met persoonlijke ervaringen op het gebied van restaurants, golfen en varen. Bij wijze van uitzondering geven we onze mening over een nieuws-item wat niet in dit rijtje thuishoort. LAURA DEKKER, het 13-jarige meisje dat een record-poging wil wagen om als jongste meisje alleen de wereld rond te zeilen.

Het hele land bemoeit zich er mee. Over het algemeen in negatieve zin: onverantwoord en gevaarlijk! Natuurlijk is zeezeilen gevaarlijk. Maar Laura is geboren op een zeilboot en vaart haar hele leven al. Onverantwoord? Haar ouders kennen haar het beste en staan er achter. Dat zegt genoeg. En dat onverzettelijke koppie dat ze boven het maaiveld uitsteekt, bevalt ons.

We zouden trots op haar moeten zijn en haar helpen. Grote bedrijven kunnen haar sponsoren. Tom Tom en Philips bijvoorbeeld voor navigatie en communicatie. Kom op Delta Lloyd, dit is veel positiever dan voorlaatste worden in Volvo Ocean Race. LOI kan er op inspelen met een aangepast leerprogramma en de Marine gaat gewoon oefenen in de buurt van gevaarlijke trajecten. Dan kan dit superondernemende meisje, op wie we trots zouden moeten zijn, nog verantwoorder haar droom waarmaken.

Terug naar vorige pagina

Reacties (2)

Van Helene van Grubbenvorst
Geplaatst op zaterdag 5 September 2009 om 22:59
Ik las vanmorgen in de Volkskrant dat de moeder van Laura het er helemaal niet mee eens is.
Van Pim ter Linde
Geplaatst op zondag 6 September 2009 om 09:18
Ik heb het verhaal ook gelezen. De moeder heeft haar eerdere standpunt gewijzigd. Daar zullen Laura en haar vader niet blij mee zijn. Maar de geruchten dat een filmploeg van plan is om de wereldreis van Laura te gaan volgen zal haar kijk op de zaak mogelijk weer doen veranderen. Een goed idee. Beiden: de filmploeg en verandering van standpunt.

Blijf op de hoogte met RSS!
Klik op onderstaande button om dit blog toe te voegen aan uw RSS reader

Wilt u een reactie plaatsen?
Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

Naam (verplicht)
E-mail (verplicht, wordt niet getoond)
Reactie