Ciska Peters - nederlandstalige website Ciska Peters - english website

De Restaurantweek en de woelige baren
Geplaatst door Ciska Peters op 24 Augustus 2009 om 08:14
Ja, we hebben wat met de Restaurantweek. Meestal zeer goede ervaringen. Deze keer geven we er een eigen twist aan en gaan met ons varende kantoor, de Green Queen, een viertal restaurants aan het water langs. We beginnen met een lunch in de nieuwe hotspot in Almere Haven: HET VEERHUYS. Daar hebben we alleen nog maar lovende recensies over gelezen en verwachten we veel van.

Vervolgens steken we het Markermeer over richting Volendam waar havenmeester Wijnand al een mooi plekje in zijn haven voor ons heeft gereserveerd. We dineren bij hèt Volendamse culinaire instituut (naast natuurlijk van den Hogen): HOTEL SPAANDER. Een echte klassieker in klederdracht. Dat vinden wij leuk.

Dan gaan we weer lekker het ruime water op, wenden de steven naar Muiden en meren we af bij onze eigen KNZ&RV. Daar doen we het ’s-avonds even rustig aan met een balletje gehakt bij Ome Ko, want de volgende middag lunchen we aan de andere kant van de zeesluis bij DE DOELEN. Een oude bekende maar waar we al heel lang niet gegeten hebben. Het had vroeger een typisch Franse keuken en we zijn benieuwd hoe het er nu is.

Voor het laatste restaurant varen we de Vecht op richting Loosdrecht. Dat is altijd een feestje. Het is een van de mooiste riviertjes van Nederland. Onderweg zwaaien we naar de zwarte brigade van De Nederlanden in Vreeland. Een grote favoriet maar ze waren deze reis al volgeboekt. Een mens kan niet alles hebben. Nadat we de Green Queen hebben vastgemaakt in de haven van de KWVL ‘de Vereeniging’ aan de Eerste Plas, dineren we bij HET KOMPAS. Ook al zo’n oude bekende.

Onze keuze bij de komende Restaurantweek lijkt ons een leuke mixture van nostalgie en een veelbelovende nieuweling. We zijn er helemaal klaar voor en hebben goesting.

Terug naar vorige pagina

Reacties (2)

Van bert riemslag
Geplaatst op maandag 24 Augustus 2009 om 15:13
Dat wordt weer een zwaar weekje beste lieden,en dat nog wel zo kort na die ellende in Drachten..Afpakken die ster !Ben meest benieuwd hoe het bij De Doelen is, was vroeger mijn vaste snackbar !!! Doe Reinier de groeten (..als die er nog steeds is ) groetjes en tot ???BERT
Van hans kleis
Geplaatst op dinsdag 25 Augustus 2009 om 09:10
Na drie weken met elkaar gevaren te hebben door het culinaire Friese landschap en gezien de kennis van de familie van het restaurantwezen, hebben wij besloten ons (na overleg uiteraard)schip dezelfde kant op te sturen.Dit zal ongetwijfeld weer een zware week worden met al die lekkernijen en graag zonder de "Drachten"ervaring. Wij starten de motoren!! Hans en Helga

Blijf op de hoogte met RSS!
Klik op onderstaande button om dit blog toe te voegen aan uw RSS reader

Wilt u een reactie plaatsen?
Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

Naam (verplicht)
E-mail (verplicht, wordt niet getoond)
Reactie