Ciska Peters - nederlandstalige website Ciska Peters - english website

Unser Geheimtip: De Koriander in Drachten
Geplaatst door Pim ter Linde op 23 Augustus 2009 om 08:47
Om maar met de deur in huis te vallen: dit is geen tip maar een waarschuwing. Mijdt de Koriander in Drachten! Moet dat nou? Ja, dat moet. Waarom? Een totaal gebrek aan gastheerschap. Wij hadden er gereserveerd voor 4 personen op een zaterdagavond. Volle zaak, dus dat geeft altijd een goed gevoel. Prima huiswijn en lekkere amuses. So far so good.

De bediening: we hebben geen kaart want we zijn net terug van vakantie en hebben niet alles op voorraad. Maar de chef maakt wel wat lekkers voor u. Dat vonden we wat vaag en om een referentiekader te hebben informeerden we naar de prijs van een 3-gangen menu. Dat was 44 euro. Maar omdat de bediening ons niet bij benadering kon vertellen wat we daarvoor konden verwachten werd de chef er bij geroepen. Let wel, deze zaak heeft een ster van Michelin. Eigenaar en chef Dick Gaastra, leek een aardige man. We werden het eens over een 3-gangen menu zonder dessert maar met een tussengerecht.

Het eten was goed. Voorgerecht een stukje schol, tussengerecht een stukje zeeduivel en het pièce was duif. Een lang verhaal kort: er ontstond een probleempje over de rekening. 4x menu à 55 euro. We maakten de bediening er op attent en die erkende de vergissing en ging de rekening corrigeren. Maar hier greep chef Dick Gaastra, die aardige man, zelf in. We snapten toch wel dat een menu met zulke dure gerechten niet kon voor die prijs. Dure gerechten? Schol, zeeduivel en duif. We hebben het toch niet over foie gras, kreeft, tarbot of ossenhaas? Kortom, alsof we op de Drachter paardenmarkt stonden, werd de menuprijs afgemaakt op 50 euro. We kregen er een vervelend gevoel van.

Eigenaar en chef Dick Gaastra, snapt er niets van. Gooi er een VSOP-tje bij de koffie tegenaan en er is helemaal geen probleem. Want het gaat natuurlijk niet om het geld maar of je met een voldaan gevoel de zaak verlaat. De heer Gaastra, die aardige man, gunde ons bij het vertrek geen blik waardig. Dag meneer Gaastra. We zullen u aanbevelen. Bij deze. Graag gedaan.

Terug naar vorige pagina

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties aanwezig.

Blijf op de hoogte met RSS!
Klik op onderstaande button om dit blog toe te voegen aan uw RSS reader

Wilt u een reactie plaatsen?
Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

Naam (verplicht)
E-mail (verplicht, wordt niet getoond)
Reactie