Ciska Peters - nederlandstalige website Ciska Peters - english website

Unser Geheimptip: Lente proeven in het Sauerland
Geplaatst door Pim ter Linde op 30 April 2009 om 08:27
Als je een hotel binnenkomt is de eerste indruk altijd de beste. De ontvangst, de medewerkers, lekkere luchtjes uit de keuken, de inrichting. Soms weet je in een tel dat het helemaal goed zit. Hotel Dresel is zo’n hotel. Het ligt in Rummenohl dat bij het Duitse Hagen hoort, aan de prettige kant van de grens tussen het Ruhrgebied en Sauerland. Een mooi familiehotel uit 1901. We waren uitgenodigd door eigenares Marita Isken en haar partner Eep Boonstra. We kennen hen al langer vanuit een heel andere discipline: de watersport. Onze meestal betrouwbare TomTom stuurde ons er door de ‘Kohlenpott’ naar toe, langs Gelsenkirchen, maar dat bleek later wat mooier en sneller te kunnen. Dan hadden we wel het plezier gemist van de Schalke 04 fans die uit hun dak gingen toen hun club o.l.v. Youri Mulder de oude erfvijand Bayern München had verslagen. Herr Klinsman kon gelijk abreisen. Maar dat terzijde.

Hotel Dresel dus. Zo verwacht je dat een gemütliches Hotel in Duitsland er uit ziet. Er zijn slechts 23 hotelkamers maar wel vijf restaurants met een capaciteit van 450 plaatsen.Toen wij er op zondagmiddag binnenkwamen waren er liefst 3 bijeenkomsten tegelijk aan de gang. Wij ontmoetten Marita en Eep een paar jaar geleden net toen de keuken was afgebrand. Een schade van anderhalf miljoen. Ze zat midden in een gevecht met de verzekering. We leefden met haar mee. “Ohne Kampf kein Sieg” sprak ze. Ze won. We waren trots op haar. En dat wilde ze nu nog een beetje vieren met een uitnodiging om de lente te komen proeven. Marita en Eep wonen in een prachtig huis boven het dorp. Zonnig terras, glaasje bubbels, wat zelfgebakken wafeltjes, aardbeien en een dotje slagroom. Een zondagmiddag in de lente met uitzicht op het prachtige Volmetal is aangenaam.

’s Avonds dineren in La Luna, een van de 5 specialiteitenrestaurants van het hotel. Wij denken in Nederland vaak dat wij de experts van de asperges zijn, maar in Duitsland kunnen ze er ook wat van. Stangen Spargel. Ze worden overigens gekweekt net over de grens bij Limburg. Wat dacht u van koude asperges met tomatenvinaigrette en guacamole en gekookte asperges met een hele mooie botersaus en een stukje ossenhaas. Alnaargelang het jaargetijde worden er in de creatieve keuken gerechten bereid met schaal- en schelpdieren, Mei schollen, nieuwe haring, asperges, kreeft. Een bijzondere specialiteit is een hele gebraden gans voor 4 personen. Hotel Dresel, een interessante incentive locatie, maar ook heerlijk om privé in elk jaargetijde een weekendje verwend te worden.

Terug naar vorige pagina

Reacties (2)

Van janna
Geplaatst op woensdag 27 Mei 2009 om 23:14
Ik ga het onthouden hoor klinkt helemaal goed !!
Van CÚcile & RenÚ Bredie www.cecilebredie.com
Geplaatst op zondag 6 September 2009 om 19:56
Wij kunnen jullie alleen maar gelijk geven! Het is een fantatisch hotel met een TOP keuken! Wij, als Nederlanders, die in Duitsland wonen en werken hebben geluk......Hotel Dresel is maar 15 km van onze woonplaats dus komen we erg graag, en dat niet alleen omdat Eep, Marita en hun Team de perfecte "gastheren" zijn, maar ook graag om onze professie uit te voeren! Hotel Dresel is "uit" zijn, maar ook "thuis" zijn! Lieve groeten vanuit Duitsland, Cécile & René Bredie www.cecilebredie.com

Blijf op de hoogte met RSS!
Klik op onderstaande button om dit blog toe te voegen aan uw RSS reader

Wilt u een reactie plaatsen?
Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

Naam (verplicht)
E-mail (verplicht, wordt niet getoond)
Reactie