Ciska Peters - nederlandstalige website Ciska Peters - english website

Culinaire plus- en minpuntjes tijdens de Restaurantweek
Geplaatst door Pim ter Linde op 14 April 2009 om 21:39
Ondanks de merkwaardige gang van zaken bij het reserveren van de Restaurantweek van DiningCity –eerder op dit blog- had Smulweb in dezelfde periode ook nog Ron Blaauw in de aanbieding zodat ons wenslijstje toch nog kon worden gehonoreerd. Alhoewel, na de vernietigende recensie van het Amsterdamse visrestaurant Nevy door Pieter Nijdam in de Telegraaf, toch maar een switch gemaakt naar de Kastanjehof in De Lage Vuursche wat door dezelfde Pieter de hemel werd ingeprezen. Zo gaat dat dan soms. Laat eerst Robert Kranenborg de zaak maar weer op de rit zetten.

Dan maar de ervaringen bij RON BLAAUW** in Ouderkerk a/d Amstel. Hoge verwachtingen, twee sterren bij Michelin, en zoals wel vaker gebeurt valt het dan een beetje tegen. Een bombardement van wel zeven of acht amuses, maar geen een maakte er echt indruk. Wina Born schreef vroeger al: amuses zijn ‘mondvermaakjes’ om de smaakpapillen te prikkelen en een indicatie van wat de keuken allemaal kan. Het hoofdgerecht van de lunch was een langzaam gegaarde (!) kabeljauwfilet die er prachtig uitzag maar waar werkelijk kraak noch smaak aan zat.

Op naar DE NEDERLANDEN* in Vreeland, onze favoriet van vorig jaar. De nieuwe chefkok Wilco Berents heeft de ster weten te behouden en dat is een prestatie op zich. Drie hele goede amuses en een uitgebalanceerd menuutje. Hoofdgerecht tong met truffel. Mooie vis maar de truffel had weinig tot geen smaak. Nagerecht een perfecte soufflé waar de chef persoonlijk een bolletje bananenijs in kwam laten glijden. En als een tafelgenote op verzoek ook nog het recept uitgeprint meekrijgt dan worden er dubbele punten gescoord.

Vervolgens naar DE KASTANJEHOF in De Lage Vuursche. Mooie zaak, erg druk maar een niet al te attente bediening. “Nee, aan amuses doen we hier niet”. Het kan ook zo druk zijn geweest omdat we er op een dinsdag waren en dan is er hun succesnummer: twee vriendinnen lunchen voor de prijs van één. Maar een leuk menu met geen geringe porties. En dat met al die lijnende Gooische vriendinnen.

Als laatste combineerden we een zakelijke afspraak met een bezoekje aan DE KROMME DISSEL* in Heelsum. En dat was een grote verrassing. Een klein schitterend ingericht restaurantje wat deel uitmaakt van Hotel Klein Zwitserland. Mooie amuses en de lekkerste eendenborst ‘ever’. Lijstjesmakers als we zijn: Op nummertje 1 nipt De Kromme Dissel vanwege het verslavend lekkere truffelbrood. De Nederlanden komt op de 2e plaats omdat de truffel op de tong juist niet waarneembaar smaakte. Op 3 en 4 respectievelijk Ron Blaauw en De Kastanjehof.
Dit is vanzelfsprekend een zeer persoonlijke mening.
.

Terug naar vorige pagina

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties aanwezig.

Blijf op de hoogte met RSS!
Klik op onderstaande button om dit blog toe te voegen aan uw RSS reader

Wilt u een reactie plaatsen?
Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

Naam (verplicht)
E-mail (verplicht, wordt niet getoond)
Reactie