Ciska Peters - nederlandstalige website Ciska Peters - english website

Vraagtekens bij boekingen voor de Restaurantweek
Geplaatst door Pim ter Linde op 9 Februari 2009 om 14:08
Van 2 t/m 8 maart organiseert de culinaire website DiningCity.com weer de Restaurantweek. In honderden restaurants kun je dan genieten van een driegangen lunch voor € 20.- en een driegangen diner voor € 25.- Er doen ook een aantal sterrenrestaurants mee en het is natuurlijk een sport om daar een reserverinkje te scoren. Een driegangenmenu voor een prijs dat normaliter een enkel voorgerecht kost. Wij hebben er in 2007 ook eens aan meegedaan en herinneren ons een ongelofelijke lunch in De Nederlanden* in Vreeland op hun prachtige terras aan de Vecht.

We hadden dit jaar ons oog laten vallen op Ron Blaauw** in Ouderkerk a/d Amstel en La Rive* in Amsterdam. En natuurlijk terug naar De Nederlanden waar de nieuwe chef Wilco Berends de Michelinster heeft vast weten te houden. American Express verblijdde ons met een bericht dat, vanwege hun sponsorship van de Restaurantweek, haar cardhouders een weekje eerder mochten boeken. Dus wij zaten helemaal goed. Dachten we. Toevallig was ik online toen hun boekings-inlogcode binnenkwam en reageerde per kerende mail-post. Maar mooi niet. Ron Blaauw en La Rive waren al helemaal volgeboekt. DAT KAN NIET. HIER KLOPT IETS NIET! Vraagtekens dus.

Desalniettemin zijn we blij met onze lunch-reserveringen in De Nederlanden en de nieuwe vis-hotspot in Amsterdam: Nevy, dat onder supervisie staat van onze oude golfvriend Robert Kranenborg. Johannes van Dam was er in Het Parool zeer enthousiast over en gaf een 9. Voor de derde reservering combineren we het nuttige met het aangename en prikken we na een zakelijke afspraak in Ede een vorkje in De Kromme Dissel* in Heelsum, waar Chef Tonny Berentsen met zijn brigade een Michelinster bij elkaar kookte. Heerlijke vooruitzichten!
Chefkok Tonny Berentsen van De Kromme Dissel en zijn brigade

Terug naar vorige pagina

Reacties (2)

Van Helene van Grubbenvorst
Geplaatst op donderdag 19 Februari 2009 om 14:28
Ook zo genoten van de recensie van Nevy in De Telegraaf zondag. Zouden jullie nog wel gaan?
Van Pim ter Linde
Geplaatst op donderdag 19 Februari 2009 om 16:09
We twijfelen inderdaad.

Blijf op de hoogte met RSS!
Klik op onderstaande button om dit blog toe te voegen aan uw RSS reader

Wilt u een reactie plaatsen?
Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

Naam (verplicht)
E-mail (verplicht, wordt niet getoond)
Reactie