Ciska Peters - nederlandstalige website Ciska Peters - english website

Op 1 jan. zuurkool met spek, het hele jaar geen geldgebrek!
Geplaatst door Pim ter Linde op 1 Januari 2009 om 02:51
Deze spreuk lazen wij in een column van culinair Telegraafjournalist Felix Wilbrink. En het leek ons een aardige gedachte om de financiële crisis vanuit deze invalshoek te benaderen. En zo dekken wij op Nieuwjaarsdag onze tafel om samen met een aantal gelijkgestemden, met ook een scheur in hun beursbroek, een voedzame maaltijd te gebruiken. Aanschuiven na het Nieuwjaarsconcert uit Wenen en voor het Ski Schansspringen uit Garmisch-Partenkirchen. Zuurkool met spek en worst van Mevr.Peters is sowieso al niet te versmaden en baat het niet, het schaadt ook niet en het wordt vast gezellig.

We hebben ook vaak Oud & Nieuw in Spanje gevierd en daar gaat het weer heel anders. Spanjaarden geven niet zoveel geld uit aan vuurwerk maar investeren liever in (veel) flessen cava, de – meestal- heerlijke Spaanse bubbels. Om 24.00 is het gebruik om bij elke slag van de klok een witte druif te eten. 12 Uvas de la Suerte oftewel the Grapes of Luck. En als dat goed is gegaan (en dat valt nog niet mee, leve kleine druifjes zonder pit!) dan mag de wens voor het Nieuwe Jaar gedaan worden. Feliz año nuevo.

Wij wensen alle lezers van dit weblog -en dat zijn er tot nu toe 4838 - een bruisend, fonkelend, ronkend en rinkelend 2009!

Terug naar vorige pagina

Reacties (2)

Van hans kleis
Geplaatst op zondag 25 Januari 2009 om 11:41
wij waren er bij met gescheurde broeken, jawel, maar gezellig dat het was. een lunch van 14.00 tot 22.00 uur (geloof ik)
Van Roersma
Geplaatst op maandag 23 Maart 2009 om 21:09
Als Kleis er bij is met een scheur in z'n broek, dan willen wij er volgend jaar ook wel bij zijjn, met nette kleren. Groeten, Jan en Constance

Blijf op de hoogte met RSS!
Klik op onderstaande button om dit blog toe te voegen aan uw RSS reader

Wilt u een reactie plaatsen?
Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

Naam (verplicht)
E-mail (verplicht, wordt niet getoond)
Reactie