Ciska Peters - nederlandstalige website Ciska Peters - english website

Leden Bouwend Nederland genieten in Twente
Geplaatst door Ciska Peters op 9 December 2008 om 18:02
Een evenement in Twente organiseren doen wij altijd graag. En zeker voor onze zeer gewaardeerde relatie Bouwend Nederland die voor haar jaarlijkse aangeklede ledenvergadering aangegeven had wel eens tussen de riviertjes Dinkel en Regge te willen vertoeven. De prachtige streek waar vlak voor de Advent de boeren al oefenen op hun midwinterhoorn. Uitvalsbasis werd landgoed De Holtweijde in Lattrop. Altijd al befaamd maar een paar jaar geleden overgenomen door Marcel en Marlies Vlek en die hebben de lat nog een streepje hoger gelegd. Daar zijn ze in geslaagd.

Het schema voor een dergelijke bijeenkomst van de Vakgroep Ondergrondse Netwerken en Grondwaterbeheer ligt zo’n beetje vast en wij vinden het een uitdaging om daar elke keer weer een verrassende twist aan te geven. Aan locatie, hotelfaciliteiten, catering, entertainment en parallelle partnerprogramma’s wordt uiteraard de grootst mogelijke zorg besteed, maar het educatieve gedeelte was voor deze keer de klapper. Dat is een Freudiaanse verspreking want we brachten een bezoek aan Enschede aan het gebied waar in 2000 de vuurwerkramp plaatsvond. Daar is inmiddels een uniek stedenbouwkundig plan ontwikkeld waar men zeer van onder de indruk was. Architect Pi de Bruijn, een echte Tukker, was hier de supervisor van de vele architecten die vormgegeven hebben aan de totstandkoming van de “nieuwe Roombeek”.

Terug op de Holtweijde schoven de deelnemers aan de 2 workshops weer aan en zorgde het uitgelezen wildmenu van chefkok Gerard Kooiker en het plezierige entertainment voor een ontspannen einde van de jaarvergadering. Het Twentse volkslied begint met “Er ligt tussen Dinkel en Regge een land, ons mooie en nijvere Twente”. "Ai’t moar weet!" roepen tegenwoordig de leden van Bouwend Nederland.
Ze zijn naar de Roombeek in Enschede kijken, maar ze komen echt terug...

Terug naar vorige pagina

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties aanwezig.

Blijf op de hoogte met RSS!
Klik op onderstaande button om dit blog toe te voegen aan uw RSS reader

Wilt u een reactie plaatsen?
Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

Naam (verplicht)
E-mail (verplicht, wordt niet getoond)
Reactie