Ciska Peters - nederlandstalige website Ciska Peters - english website

In Spanje lunch je voor een scheet en 3 knikkers
Geplaatst door Pim ter Linde op 26 Oktober 2008 om 22:34
Een van de aangenaamste geneugten van het mediterrane leven is de prettige gewoonte van bijna iedereen om buiten de deur te gaan lunchen. Dan praten we niet over een lange lunch en daarna nog een siësta, maar gewoon een uurtje en dan weer aan het werk! Geintje. In Zuid-Spanje biedt ieder zichzelf respecterend restaurant(je) een 3-gangen keuzemenu aan voor tussen de 8 en 12 euro. Pardon? Ja, je gelooft het niet. Als voorgerecht kun je meestal kiezen tussen een salade, een soepje of iets anders frissigs. Als hoofdgerecht een gegrild stukje vlees of vis of een pasta. En als nagerecht keuze tussen ijs , fruit of een taartje. Nog even in de herhaling: tussen de 8 en 12 euro! Sommigen prijzen zich zelfs in de markt met een glas wijn inclusief. Dat zijn vanzelfsprekend geen ingewikkelde culinaire hoogstandjes maar gewoon lekker boeren-eten zoals wij dat noemen. Volgens onze noordelijke economische inzichten kan dat natuurlijk niet en toen we 13 jaar geleden neerstreken in Andalucia voelden we ons in het begin eigenlijk een beetje gegeneerd om het “Menu del Dia” te bestellen. We vonden het een beetje uitbuiterig. Nou dat hebben we snel afgeleerd. Iemand die bij de ‘almuerzo’ á la carte besteld wordt een beetje meewarig bekeken.

We gaan er maar eens een contestje van maken.
In de categorie 3 knikkers (tussen de 8 en 12 euro) zijn de genomineerden Le Chateaubriant (8 euro incl.glaasje wijn), Las Delicias (eveneens 8 euro en wijn) en Il Restaurante (12 euro geen wijn), alle drie in de area Nuevo Andalucia. De absolute winnaar is Il Restaurante. Wij aten er onlangs en konden voor het voorgerecht kiezen tussen een tonijnsalade, een carpaccio of tomatensoep. Voor het hoofdgerecht tussen zalmfilet, gesmoord kalfsvlees, gebakken kalfslever of Pappardelle Bolognese.
En als toetje was er flan, mousse au chocolat, een appeltaartje of koffie. U begrijpt met dit budget is er geen ruimte meer voor een glaasje wijn. Maar dat bestelden we er met liefde apart bij. In Il Restaurante wordt er gecalculeerd (?) en goed gekookt door een Duitse (!) kok. Toch maar op z'n Spaans: Felicidades!

Winnaar Il Ristorante: Voorgerecht: Salade met geitenkaas
Winnaar Il Ristorante: Hoofdgerecht: Gegrilde zeebaars op zeevruchtenrisotto
Winnaar Il Ristorante: Nagerecht: Mousse au chocolat

Terug naar vorige pagina

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties aanwezig.

Blijf op de hoogte met RSS!
Klik op onderstaande button om dit blog toe te voegen aan uw RSS reader

Wilt u een reactie plaatsen?
Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

Naam (verplicht)
E-mail (verplicht, wordt niet getoond)
Reactie