Ciska Peters - nederlandstalige website Ciska Peters - english website

Marbella Economisch Forum en "Alle sukkels bedankt"
Geplaatst door Ciska Peters op 11 Oktober 2008 om 10:15
De omstandigheden waaronder deze drukbezochte bijeenkomst, georganiseerd door de Marbella Dutch Business Club, werd gehouden kwamen moeiteloos overeen met turbulente situatie in de financiële wereld. Dreigende wolken pakten zich samen boven Gran Hotel Melia Don Pepe, de golven beukten op het strand en een stormachtige wind sloeg met geweld de takken van de palmen tegen de ramen van de zaal. Het is bar en boos weer dit weekend aan de Costa.

Wij werden genood aan de tafel van Marianne de Wit van hoofdsponsor ABN-AMRO Private Banking tezamen met Gerard ten Velden ex-ceo Sony, Bert Riemslag ex-vp Pepsi Europe Int. en Ferdinand Fransen ex-ceo Arke. Gelukkig was het team van Ciska Peters Events nog niet ex maar zeer ‘alive and kicking’, maar dat gold natuurlijk ook voor onze tafelgenoten. Ex of niet.

De financiële crisis was helemaal niet het thema van dit forum, dat was ‘de Miljoenennota 2008’, maar het was onontkoombaar dat het accent verschoof naar het actuele wereldwijde probleem. De MDBC had een aantal interessante inleiders achter de tafel gekregen. Dagvoorzitter Cees van Leeuwen, ex staatssecretaris Media & Cultuur, zat het forum voor met Ferdinand Grapperhaus ex staatssecretaris Financiën, ‘Como’ van Hellenberg Hubar ambassadeur in Spanje, Han de Jong Fortis (!), Aad Veenman NS en Charlie Aptroot 2e Kamer VVD. Hij verdiende ter plekke onze voorkeurstem bij de volgende verkiezingen.

Het werd een boeiende middag met prikkelende discussies tussen de zaal en het panel. Met als uiteindelijke conclusie dat niemand wist hoe het nu verder moet en dat het vertrouwen in en vooral tussen de banken moet terugkeren. Dat zal voorlopig nog een beetje moeilijk worden want bij thuiskomst zagen wij op de geestige site Geen Stijl een advertentie van de fijne IJslandse Bank Icesave met de tekst “Alle sukkels bedankt”.

Terug naar vorige pagina

Reacties (2)

Van hans kleis
Geplaatst op dinsdag 14 Oktober 2008 om 10:32
wat doen al die "exen" eigenlijk bij de business club, dit is toch alleen bedoeld voor de types die alive and kicking zijn. ben natuurlijk gewoon jaloers, want het was natuurlijk wel een middagje kreeften happen.
Van janna
Geplaatst op maandag 27 Oktober 2008 om 20:03
dat wordt dus sinasappelen plukken en vacance maar....gelukkig hebben wij de foto's nog

Blijf op de hoogte met RSS!
Klik op onderstaande button om dit blog toe te voegen aan uw RSS reader

Wilt u een reactie plaatsen?
Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

Naam (verplicht)
E-mail (verplicht, wordt niet getoond)
Reactie