Ciska Peters - nederlandstalige website Ciska Peters - english website

Zinderende Carmen in Carré door Antonio Gades
Geplaatst door Ciska Peters op 18 September 2008 om 11:51
Het slotapplaus duurde 6 minuten. Het publiek stond op de stoelen. Ook het “applaus halen” was strak geregisseerd met kleine subtiele toegiftjes. De Franse opera Carmen van Bizet was door danser en choreograaf Antonio Gades en regissseur Carlos Saura vertaald naar de echte flamenco en de echte Spaanse cultuur in een moderne setting. Om de lijn van het oorspronkelijke werk een beetje vast te houden werden de fantastische gitaristen afgewisseld door geluidsfragmenten gezongen door Regina Rosnik en Mario del Monaco.
De rol van Carmen wordt gedanst door Stella Arauza en zij is de absolute ster van de show met 19 dansers, 4 zangers en 3 gitaristen. Antonio Gades – de Noerejev van de flamenco – die overleed in 2004, leeft voort in zijn Companion en die houdt zijn niveau fantastisch vast.

Wij hadden gereserveerd voor de matinee en liepen in het zonnetje naar het theater en vonden het eigenlijk een beetje jammer dat we naar binnen moesten. Het drankje voor en na op het bordes van het Koninklijk Theater Carre aan de Amstel maakte veel goed. Maar vooral natuurlijk de schitterende voorstelling die, evenals de Carmen van La Quadra de Sevilla in 2007, naar Nederland werd gebracht door Henk van der Meyden's Stardust Theatre. Grote complimenten!
Stella Arauza als Carmen

Terug naar vorige pagina

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties aanwezig.

Blijf op de hoogte met RSS!
Klik op onderstaande button om dit blog toe te voegen aan uw RSS reader

Wilt u een reactie plaatsen?
Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

Naam (verplicht)
E-mail (verplicht, wordt niet getoond)
Reactie