Ciska Peters - nederlandstalige website Ciska Peters - english website

"Goeie spot bij Harry Mens!"
Geplaatst door Pim ter Linde op 29 Augustus 2008 om 15:37
Als je met een schip van Antwerpen naar Maastricht wilt varen kun je kiezen uit 3 routes. 2 Touristische: Door de Kempen met 16 sluizen en door het Kanaal van Bocholt naar Herentals met 14 sluizen. Wij zijn niet zo dol op sluizen en kozen voor mogelijkheid 3: het Albert Kanaal met 7 “l’ecluses”. Het is het Amsterdam-Rijnkanaal van België . Nadelen: je zit midden tussen de drukke beroepsvaart, het zijn gigantische sluizen (de jachies achteraansluiten graag) en er zijn heel weinig overnachtings mogelijkheden. Omdat we zin hadden in het heerlijke Maastricht besloten we het in 2 dagen te doen.

De 1e dag 9 uur gevaren (dat doen we dus niet meer) tot Hasselt en de 2e dag 6 uur met als toetje de pittige sluis van Ternaayen in de Maas met een verval van 16 meter. Die sluis hebben we inmiddels al een paar keer “genomen” maar dan vanaf de Nederlandse kant. Als je voor de 1e keer die monsterlijke muil, waar altijd veel water naar beneden stort, binnenvaart dan voel je je behoorlijk ongemakkelijk. Die 1e keer, het was in 2002, maakten we een vermakelijk voorval mee dat het op verjaardagen altijd goed doet.

In die tijd hadden wij met ons toenmalige bedrijf Peters & Ter Linde Organization een reclamespot in het tv-programma Business Class van Harry Mens. Dat kon je toen nog met goed fatsoen doen. De kijkdichtheid was niet zo groot maar je zat toen wel ”boven op je doelgroep” en wij hebben er veel voordeel van gehad. Ciska was de leading lady in de spot. Pim Fortuyn was vaste gast en krikte de kijkcijfers extra op. Tegenwoordig zitten er o.a. de fijne boys van Palm Invest en Easy Life in en wordt het imago van het programma als bedenkelijk beoordeeld. Maar dat in die tijd de impact groot was moge blijken uit het voorval wat we daar in de sluis van Ternaayen meemaakten.

We waren dus met het reeds beschreven ongemakkelijke gevoel de sluis ingevaren en hadden eindelijk na een hoop geklungel vastgemaakt zoals het daar hoort. Mevrouw Peters had voor de gelegenheid (niet alleen het neerstortende water van de sluis maar het regende ook nog dat het goot) een zuidwester opgezet, waarop Dorus Rijkers jaloers zou zijn geweest, en we stonden net verhit uit te blazen toen de schipper van een naast ons liggend jacht, die het allemaal had aangezien, tegen Ciska riep: “Goeie spot bij Harry Mens!”.
16 mtr. naar beneden in de Sluis van Ternaayen
Scheepshond Kaatje in veiligheid brengen
Afscheid van Belgie

Terug naar vorige pagina

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties aanwezig.

Blijf op de hoogte met RSS!
Klik op onderstaande button om dit blog toe te voegen aan uw RSS reader

Wilt u een reactie plaatsen?
Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

Naam (verplicht)
E-mail (verplicht, wordt niet getoond)
Reactie