Ciska Peters - nederlandstalige website Ciska Peters - english website

Culinair Festival: "Antwerpen Proeft 2008"
Geplaatst door Pim ter Linde op 25 Augustus 2008 om 22:19
Het werd weer hoog tijd voor een studiereis naar onze incentive bestemming Antwerpen. En het is altijd weer een feestje om ons varende kantoor af te meren in het Willemdok. Een perfect geoutilleerde jachthaven met een welkome uitbreiding in de vorm van een mini internetcafé. En dat hadden we hard nodig want de overstap van de provider voor onze mobiele internetaansluiting T-Mobile naar KPN bevalt ons slecht. Sterker nog, KPN laat het in België gewoon afweten.

Tussen het Willemdok en het Bonapartedok wordt een spectaculair gebouw gerealiseerd. Het MAS (Museum Aan de Stroom) waarin o.a. het Nationaal Scheepvaartmuseum wordt ondergebracht. Het is een prachtig ontwerp waarbij wij onmiddellijk dachten aan Rem Koolhaas, maar het blijkt van de eveneens Rotterdamse architecten Jan Willem Neutelings en Michiel Riedijk te zijn. Het is speels en toch imposant en is een upgrade voor de hele omgeving van het Willemdok.

En laat nou net –van toeval gesproken- het Culinaire Festival ‘Antwerpen Proeft’ aan de gang zijn! Een preuvenement op de Groenplaats rond het standbeeld van Rubens die persoonlijk toezicht lijkt te houden op de kassa’s die rond zijn sokkel zijn geplaatst. Daar kun je de bonnen kopen (1.90 per stuk) om te kunnen betalen in de stands waar 22 restaurateurs hun specialiteiten presenteren. En het was genieten geblazen. Bij het befaamde restaurant Sir Anthony van Dijck genoten we van Panna Cotta van gerookte paling en rivierkreeftjes met tuinkruiden. Bij Loncin van wat oestertjes en een plakje eendelever en bij LUX van nootjes van melklam met een korstje van Ceylon thee. Daar wordt een mens nog gelukkiger van. We hebben de smaak te pakken. Voor de Moeder van alle Preuvenementen zetten we koers naar Maastricht!


Hier dus...
Restaurant Sir Anthony van Dijck
6 oestertjes, 7 bonnekes
Een plakje(!) eendelever, 6 bonnekes
Het MAS (Museum Aan de Stroom) in aanbouw

Terug naar vorige pagina

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties aanwezig.

Blijf op de hoogte met RSS!
Klik op onderstaande button om dit blog toe te voegen aan uw RSS reader

Wilt u een reactie plaatsen?
Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

Naam (verplicht)
E-mail (verplicht, wordt niet getoond)
Reactie