Ciska Peters - nederlandstalige website Ciska Peters - english website

Kok van "In den Verdwaalde Koogel" is ook de weg kwijt.
Geplaatst door Ciska Peters op 15 Augustus 2008 om 15:42
Op onze route naar het zuiden meerden we de Green Queen af in het prachtige vestingstadje Heusden in het Land van Maas en Waal. Tien dagen met vrienden in Friesland hadden een forse bres in onze wijnvoorraad geslagen zodat we bij een van onze favoriete wijnleveranciers De Heeren van Heusden voor aanvulling wilden zorgen. Dat regelen de Heeren perfect. De Louis Latour Ardeche Chardonnay 2006 en de Raices Tinto Reserva 2001 worden keurig aan boord afgeleverd. Prima wijnen voor een prettige prijs.

Naast het Commiezenhuis van de Heeren, aan de Vischmarkt, ligt het restaurant “In den Verdwaalde Koogel". In de Guide Michelin beoordeeld met 3 bestekjes. En dat zijn niet de minsten. Dat schept verwachtingen. De zaak zat vol en ook dat is altijd een goed teken.Edoch. De kok heeft zich aangepast aan de naam van het restaurant en is ook de weg kwijtgeraakt. De Guide Michelin trouwens ook.

Prima ingrediënten worden vermoord door verschrikkelijke sauzen. Voorgerecht: Carpaccio van tonijn. Goede kwaliteit vis met daarop veel smakeloze remouladeachtige saus en daar weer een berg sla op en 2 taaie gamba’s. Hoofdgerecht: Sucadevlees met truffeljus. In een moment van onoplettendheid van ons was het (goede) brood na het voorgerecht al weg gehaald. Dat wilden we wel weer terug om straks in die heerlijke truffelsaus te kunnen dopen. Het bleek niet nodig. Het uitstekende sucadevlees plus alle groente was bedolven onder een dikke laag naar niets smakende bruine smurrie. Tot slot: Aardbeien Romanov. Mooie aardbeien op een soort softice uit een machine. 100 Euro graag.
Geen pluspuntje? Jawel, de wijnen. Die waren van de Heeren van Heusden.
We gaan maar eens preuve in Antwerpen.


Het Commiezenhuis van de Heeren van Heusden

Terug naar vorige pagina

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties aanwezig.

Blijf op de hoogte met RSS!
Klik op onderstaande button om dit blog toe te voegen aan uw RSS reader

Wilt u een reactie plaatsen?
Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

Naam (verplicht)
E-mail (verplicht, wordt niet getoond)
Reactie