Ciska Peters - nederlandstalige website Ciska Peters - english website

De Weduwe Joustra en de 73e Sneekweek
Geplaatst door Pim ter Linde op 2 Augustus 2008 om 17:06
De Sneekweek is het grootste zeilevenement op binnenwater in Europa. Behalve gezeild op het Sneekermeer wordt er tijdens de Sneekweek uitbundig feest gevierd in de binnenstad onder het motto “overdag voor de eer, ’s avonds voor de sfeer”. Kijk, dat spreekt ons aan en daar wenden wij de steven van onze Green Queen graag naar toe. De Sneekweek wordt altijd geopend met de Vlootschouw op de vrijdag die voorafgaat aan de 1e zaterdag in Augustus.

Watersporters die dat op de 1e rij willen meemaken verzinnen allerlei listen om hun schip op een mooie plaats langs de route te krijgen. Wij kregen een prachtige plek omdat Mevrouw Peters, die tijdens haar artiestencarrière veelvuldig tijdens de Sneekweek het publiek met haar optredens teisterde, zwart op wit toezegde dat ze dat nooit meer zou doen. De Vlootschouw is sfeervol. De Friese stijl en traditie stralen er vanaf. We komen graag terug, maar voorlopig hebben we -na 5 dagen in Sneek- nu even genoeg dumpkes, Weduwe Joustra (nobel en echt sinds 1864, dat wel!) en Friese droge worst gehad. We gaan naar het zuiden.

The Green Queen voor de Waterpoort in Sneek
Hugo Snoekc Panschipper 2008 in de Orde van de Sneeker Pan
Overdag voor de eer, 's avonds voor de sfeer
Maar hier gaat het natuurlijk allemaal om

Terug naar vorige pagina

Reacties (2)

Van hans
Geplaatst op zondag 3 Augustus 2008 om 19:03
wij waren erbij en keken er naar. hans en helga
Van janna
Geplaatst op maandag 11 Augustus 2008 om 23:42
ook de wijn vloeit weer rijkelijk zo te zien op de foto klinkt weer gezellig had toch in de auto moeten stappen maar helaas feestje vriendje maar volgend jaar ben ik van de partij hoor en gezien jullie wijnvoorraad neem ik mn pyamaatje mee xx

Blijf op de hoogte met RSS!
Klik op onderstaande button om dit blog toe te voegen aan uw RSS reader

Wilt u een reactie plaatsen?
Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

Naam (verplicht)
E-mail (verplicht, wordt niet getoond)
Reactie