Ciska Peters - nederlandstalige website Ciska Peters - english website

Site-inspectie: Lambermon's Eigenwijze Kooktheater
Geplaatst door Pim ter Linde op 20 Juli 2008 om 15:53
CPE opereert weer vanaf het varende kantoor de Green Queen, vandaar dat we nogal eens etablissementen aan het water tegen het licht houden v.w.b. hun geschiktheid voor events.
In Haarlem aan het prachtige Spaarne vonden we een plek om aan te leggen pal tegenover het spraakmakende restaurant van Michel Lambermon. Hij heeft een succesformule ontwikkeld met als thema “Eten wat de pot schaft”. Dat klinkt dwingender als het is. Het is heel ontspannen. Elk half uur wordt een nieuw gerecht (€ 9,50) gepresenteerd waar je ja of nee tegen kunt zeggen. Vanaf 16.00 staat het menu van de avond op hun website. Het zit elke avond vol.

Wij hadden een perfecte tafel, in het midden van de zaak, recht tegenover het licht verhoogde kookpodium. Michel Lambermon voert beminnelijk maar met vaste hand zijn team aan, dat dan ook zeer gedisciplineerd bezig is. Op elk half uur onderbreken ze hun lopende bezigheid om samen de bordjes van het gerecht van dat moment te dresseren en uit te geven. Prachtig om te zien. Wij pikten uit het programma: “Eendenborst met een kwartelpootje” , daarna “Roodbaarsfilet op rode wijn risotto” en tenslotte “Nekstuk van het Iberico varken met kalfswang”. Allemaal goed. Laat Michel Lambermon nog maar lang eigenwijs blijven.

Michel Lambermon trots op zijn kraakverse roodbaarzen.
Daarna gaan de roodbaarzen met de maitre op tournee door de zaak
Op elk half uur wordt het nieuwe gerecht gedresseerd en uitgegeven

Terug naar vorige pagina

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties aanwezig.

Blijf op de hoogte met RSS!
Klik op onderstaande button om dit blog toe te voegen aan uw RSS reader

Wilt u een reactie plaatsen?
Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

Naam (verplicht)
E-mail (verplicht, wordt niet getoond)
Reactie