Ciska Peters - nederlandstalige website Ciska Peters - english website

Een vorkje*** prikken in Zwolle
Geplaatst door Pim ter Linde op 31 Mei 2008 om 15:49
Het was weer hoog tijd om ons varende kantoor Green Queen uit de Friese winterstalling te halen. En omdat we op de terugvaart naar Huizen natuurlijk ook moesten eten hadden we met ver vooruitziende blik in juli vorig jaar al een tafeltje gereserveerd in de Librije in Zwolle. Dat is de gebruikelijke termijn daarvoor. De Librije is één van de twee restaurants in Nederland met drie sterren in de Guide Michelin. Als je zover van te voren moet reserveren worden de verwachtingen natuurlijk als maar hoger gespannen. Jaren geleden, toen er nog maar één sterretje achter hun naam stond, waren we er al eens geweest en was het al top. Dus vol verwachting stapten we naar binnen.

Nou, alles is inmiddels in de overtreffende trap: de ontvangst, de inrichting en een soepel opererende zwarte brigade.
Voor ons was een prettige tafel gereserveerd met een halfronde ‘love-seat’ die echt lekker zat. Bij het apéritief (manzanilla!) bespraken chefkok Jonnie – en gastvrouw Thérèse Boer het menu en de wijn. En toen begon het avondvullende festijn met een bombardement van wel zeven of acht amuses. Het daarop volgende Menu Librije zette gelijk de toon met een ongelofelijk lekker gerechtje van oester, ganzenlever, olorosoroom en venkel en eindigde in absolute majeur met een verrukkelijke creatie met o.a. Epoisses kaas. Dat zijn drie superlatieven in één zin. Het moet niet gekker worden.

Geen enkel kritisch nootje deze keer? Nee, de Librije*** is de top!
Het werd de volgende dag natuurlijk wel genadeloos afkicken met de specialiteit van Mevrouw Peters: snijbonen, karbonades en gebakken aardappels. We zijn weer down-to-earth.

Terug naar vorige pagina

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties aanwezig.

Blijf op de hoogte met RSS!
Klik op onderstaande button om dit blog toe te voegen aan uw RSS reader

Wilt u een reactie plaatsen?
Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

Naam (verplicht)
E-mail (verplicht, wordt niet getoond)
Reactie