Ciska Peters - nederlandstalige website Ciska Peters - english website

Entertainment op cruiseschepen
Geplaatst door Ciska Peters op 11 Mei 2008 om 18:49
Na onze speurtocht naar de incentive mogelijkheden van Miami vervolgden we onze studiereis met een onderzoek naar het actuele entertainment op een cruiseschip. In mijn zangperiode heb ik veel opgetreden op de “Black Prince” (750 passagiers) van de Fred Olsen Lines op de 12-daagse cruise vanuit Rotterdam via Lissabon, Madeira, bijna alle Canarische Eilanden en dan weer terug. Cruise director de legendarische Bill Speckman. En altijd geboekt door Lou van Rees. Meestal als enige artiest plus een orkest. Maar er was ook een onvergetelijke “Margriet”-reis met o.a. Albert Mol, Willy Alberti en Johnny Jordaan aan boord. Nu ik dit schrijf realiseer ik me dat alle vijf genoemde heren inmiddels zijn overleden. U begrijpt dat ik toen nog piepjong was en dat het ook (hopelijk) niets met het cruisen te maken had.

Nu scheepten we ons in in Miami op de “Century” (1750 passagiers) van Celebrity Cruises om via de Bahama’s en Bermuda een trans-Atlantische oversteek te maken met 6 dagen op volle zee, om vervolgens via Cherbourg, Le Havre en Dover in Amsterdam aan te komen. De moderne cruise industrie is een strak georganiseerd gebeuren met de grootste aandacht voor food en entertainment. Wat vroeger Bill Speckman met één assistent deed, daarvoor heeft de moderne cruise director een staf van 25 man tot zijn beschikking. Plus de artiesten. Ook een stuk of 40. Op de gala avonden staat er een ballet van 12 man op het podium van een zeer geavanceerd theater. Er zijn 3 á 4 gevarieerde orkesten, evenzoveel comedians en een aantal internationale populaire en klassieke solisten aan boord.

Maar toen er van de week een windkracht 5 stond (waar praten we over!), werd het hele showprogramma afgelast. “Due the weather circomstances”. Kijk, daar had Bill Speckman geen boodschap aan. Bij windkracht 7: “Je houd je maar vast aan het visnet boven je hoofd. Kom op, er tegenaan!” Kijk, dat waren nog eens tijden……
Het theater van de Century van Celebrity Cruises
Showtime
Food: eerst fotograferen, dan eten

Terug naar vorige pagina

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties aanwezig.

Blijf op de hoogte met RSS!
Klik op onderstaande button om dit blog toe te voegen aan uw RSS reader

Wilt u een reactie plaatsen?
Maak dan gebruik van onderstaand formulier.

Naam (verplicht)
E-mail (verplicht, wordt niet getoond)
Reactie